• Blog
  • 8 maart 2024
  • Geplaatst door TeamGeins

Een fijne buurt voor iedereen

Sport, kunst en cultuur verruimt je wereld en is goed voor je algehele ontwikkeling’ Elvira d’Agrella

 

Een fijne buurt voor iedereen

Elvira d’Agrella is een van de vele betrokken buurtbewoners van Gein. Ze is onder andere bestuurslid van het Bewonersplatform Gein dat zich inzet voor een betere buurt. ‘Wij verbinden bewoners en versterken daarmee Gein,’ legt ze uit. ‘Zo creëren we een fijne omgeving en helpen elkaar samen vooruit.’

Elvira is in Gein opgegroeid. ‘Ik vind het hier heerlijk,’ zegt ze enthousiast. ‘In Gein is het prettig wonen en het is hier gezellig. Mijn moeder en zussen wonen ook in Gein, evenals veel van mijn vrienden en kennissen. Gein heeft nog een beetje dat dorpsgevoel.’

‘Als kind had ik hier de tijd van mijn leven. Ik zat op de Knotwilg, wat een geweldige school is en ik kon met mijn vriendinnen lekker buiten spelen. Er waren veel speeltuintjes en grasveldjes waar we na schooltijd altijd te vinden waren. Ik zie dat nu terug bij mijn eigen kinderen. Ze zitten op een leuke school en genieten van de omgeving hier.’

Jeugdfonds Sport en Cultuur Amsterdam
Na de Knotwilg zat Elvira op het ir. Lely Lyceum in Reigersbos dat toen nog SGR heette. Ze heeft veel mooie herinneringen. ‘Het was een fijne school en ik had veel tijd voor mijn grote passie: dans. Ik was een actieve leerling, omringd met veel vrienden en kijk met een warm gevoel terug op deze periode’

Na het Lely Lyceum ging Elvira Rechtsgeleerdheid studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ondertussen werd ze dansdocent bij Motion Dance Studio en kwam in contact met het Jongeren Cultuurfonds. 
Elvira: ‘Als ouders niet de financiële middelen hadden om hun kinderen mee te laten doen aan de dansles, konden zij een beroep doen op het Jongeren Cultuurfonds. Het fonds kon hen voorzien van een financiële bijdrage zodat hun kinderen wel konden gaan dansen.’

‘Ik vind het heel belangrijk dat kinderen in contact komen met kunst, cultuur en sport,’ gaat Elvira verder. ‘Zelf was ik als kind heel verlegen maar op het podium was ik dat niet. Ik heb mijzelf ontdekt in dans. Sport, kunst en cultuur verruimt je wereld en is goed voor je algehele ontwikkeling. Zoals ik mijzelf heb ontplooid in het dansen wens ik dat alle kinderen zichzelf kunnen ontdekken in creatieve activiteiten zoals muziek, dans, theater en andere culturele activiteiten.’

Onlangs ging het Jongeren Cultuurfonds over in het Jeugdfonds Sport en Cultuur Amsterdam. Het fonds is er voor iedereen die beperkte financiële middelen heeft om te sporten of deel te nemen aan culturele (creatieve) activiteiten. ‘In 2017 heb ik van een van mijn passies mijn beroep gemaakt en ben voor dit fonds gaan werken. Ik vind het belangrijk dat iedereen, jong en oud, toegang krijgt en behoudt tot kunst, cultuur en sport.’ 

Naast haar werk bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur houdt Elvira d’Agrella zich bezig met het schrijven van kinderboeken. Haar boeken zijn te koop bij de Primera Vlaskamp in het winkelcentrum Gein. 

Bewonersplatform Gein
Elvira is heel betrokken bij haar omgeving en bij de mensen om haar heen. Het bewonersplatform Gein is daar ook een goed voorbeeld van. ‘Het is belangrijk dat we met z’n allen een fijne omgeving voor elkaar creëren. Daar werk ik graag aan mee. Er zijn veel nieuwe mensen in Gein komen wonen die het Geingevoel wellicht niet als vanzelfsprekend ervaren. Hier kunnen we samen verandering in brengen.’

‘Ik nodig daarom iedereen uit om mij hiermee te helpen. Iedereen maar vooral ook de jeugd. Het is belangrijk dat jongeren een stem krijgen. Dat jeugd en diversiteit binnen het Bewonersplatform een focuspunt wordt. Ik zet me daar graag voor in en nodig je uit om mij te helpen.’

Elvira d’Agrella is te bereiken via: elvira.amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl

 

 

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

 

Deel
Gekopieerd!

70% verkocht en bouw gestart!

De bouw van Geins is gestart! Er zijn nog woningen te koop, maar het gaat hard. Bekijk dus snel het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien