logo

Veelgestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen. We hebben ze voor je ingedeeld naar onderwerp. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in Geins?
Als de pre-sale en/of verkoop start geef je in je persoonlijke account je woningvoorkeuren door. Geins is voor iedereen, toch vinden wij als AM het belangrijk om bepaalde doelgroepen extra kans te geven in de toewijzing van de woningen. Let op de voorwaarden voor een geldige inschrijving: • Zorg ervoor dat je persoonsgegevens volledig en correct zijn ingevuld. De gegevens die je invult worden overgenomen in de verkoopcontracten; • Er is slechts één inschrijving per (toekomstig) huishouden toegestaan. Bij meerdere inschrijvingen worden beide inschrijvingen niet meegenomen in de toewijzing; • De inschrijvers worden ook de kopers in de koop-/aannemingsovereenkomst. Na sluiting van de inschrijving worden de bouwnummers toegewezen. De toewijzing vindt per bouwnummer plaats op basis van zoveel mogelijk de eerste voorkeur van de inschrijvers. Zijn er meerdere inschrijvers met een eerste voorkeur op één bouwnummer, dan wordt er geloot. Doelgroepen die extra kans maken op de toewijzing van een woning in Geins zijn bewoners uit de buurt Gein en stadsdeel Zuidoost, mensen die graag weer terug willen keren naar Zuidoost (remigranten) en bewoners van een sociale huurwoning in Gein. Ook meedenken met de plannen loont! Belangstellenden die actief deelnemen aan de crowdsourcing enquêtes, participatie en co-creatie bijeenkomsten krijgen ook meer kans om te kopen. Wanneer er een bouwnummer is waarvoor geen eerste voorkeuren zijn opgegeven, wordt gekeken naar tweede en daaropvolgende voorkeuren. Er wordt dezelfde wijze van toewijzing aangehouden en deze procedure wordt herhaald totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Bij de toewijzing wordt niet gekeken naar het moment (tijdstip) van inschrijving. Het maakt dus niet uit of je je inschrijft als de inschrijving net is geopend of dat je je inschrijft op het laatste moment net voordat de inschrijving sluit. We vinden het belangrijk dat je de tijd neemt voor het doornemen van de informatie die vanaf de start verkoop op de website wordt geplaatst. Dat helpt je om goed geïnformeerd de keuze te maken voor jouw favoriete bouwnummers.
Welke makelaar verkoopt de woningen?
In Geins werken we samen met Van de Steege Projectmakelaars. De makelaar is je aanspreekpunt en je kunt er terecht voor meer informatie over Geins.
Wanneer start de bouw?
Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, wordt de start bouw ingepland. Naar verwachting is dit medio 2024.
Wat is een VVE?
Alle eigenaren van het appartementengebouw vormen samen de Vereniging van Eigenaren. Als appartementseigenaren ben je samen verantwoordelijk voor het gebouw en het onderhoud hiervan. Jaarlijks is er een vergadering met de leden onder leiding van een bestuur. Er is een hoofdvereniging waar de diverse gebouwonderdelen (koopparkeren en binnentuin) vertegenwoordigd zijn en een subvereniging waarin alle eigenaren van een woning of stallingsplaats vertegenwoordigd zijn.
Wanneer start de verkoop?
De verkoop start naar verwachting in de tweede week van oktober. Om teleurstelling en onnodige kosten te voorkomen vragen we, voordat je een woning kunt reserveren, om een financiële verklaring van een hypotheekadviseur. Wij werken daarvoor samen met financieel adviseur 'De Kredieter'. Zij kennen alle ins en outs van het project en kunnen je dus snel helpen. Aan de financiële check door De Kredieter zijn geen kosten verbonden. Wel krijg je € 300,- korting op je eventuele hypotheekaanvraag, als je de financiële check door De Kredieter laat uitvoeren.
Kan ik een bezichtiging inplannen?
Je bent benieuwd, leuk! Geins is een nieuwbouwproject waarvan de bouw waarschijnlijk medio 2024 start. Het is nog niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen. Daarom besteden we extra aandacht aan de ontwikkeling van beeldmateriaal om je een goede impressie te geven van de toekomstige situatie. Nu nog droomplaatjes. Straks misschien jouw realiteit!
Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?
Vrij op naam betekent dat je de woning koopt inclusief belasting en inclusief notariskosten voor de overdracht en inschrijving bij het Kadaster. Kosten zoals voor de hypotheek en de inschrijving hiervan, zijn niet opgenomen in de v.o.n. prijs.
Wat zijn servicekosten?
Als appartementsrechteigenaar betaal je maandelijks aan de Vereniging van Eigenaars servicekosten. Hiervan betaalt de VvE bijvoorbeeld de schoonmaak van de algemene ruimten, onderhoud van de zonnepanelen, onderhoud van de algemene ruimten en de verzekering van het gebouw. Ook reserveert de VvE van deze bijdragen een gedeelte om onderhoud aan het gebouw te doen. Zoals onderhoud van het metsel- en schilderwerk en onderhoud van de liftinstallatie. Voordat je de koop- en aannemingsovereenkomst tekent zullen we je indicatie geven wat de bijdrage voor jouw appartement ongeveer zal zijn.

Vragen over Geins

Hieronder staan alle vragen over de omgeving en het karakter van het project

Wie ontwikkelt en bouwt Geins?
Geins wordt ontwikkeld door AM. De aannemer is BAM Bouwen op Maat. Tijdens de bouw is deze aannemer het aanspreekpunt voor kopers.
Hoe is de bereikbaarheid?
Van Geins aan het Vreeswijkpad in Amsterdam Zuidoost wandel je zo naar metrohalte Gein. Vanaf hier sta je met de metro binnen een half uur op Amsterdam Centraal Station. Ook met de auto is de bereikbaarheid goed. Binnen enkele autominuten ben je op de A2 en A9. Comfortabel op weg naar je bestemming.
Vertel me eens meer over Geins?
Geins is een splinternieuwe plek om te wonen in de (bijna) gelijknamige wijk Gein, in Amsterdam Zuidoost. Aan het Vreeswijkpad, naast het nieuwe gebouw van De Knotwilg en het Johan Cruijff Court, is ruimte vrijgekomen voor woningbouw. Er komen drie woonblokken, woonblok 1 en 2 bestaan uit 134 koopwoningen en woonblok 3 uit sociale huurwoningen dat wordt ontwikkeld door woningcorporatie Rochdale. Geins is het woonproject met de koopwoningen. Er komt een variatie van appartementen, tweelaagse stadswoningen en eengezinswoningen, die ook voor meerdere generaties geschikt zijn. Binnen de woonblokken komt een gemeenschappelijke binnentuin met daaronder parkeervoorzieningen. In Geins wordt 66% van de woningen verkocht in het sociale koopsegment. Het gaat om woningen van circa 70 m2. Voor deze woningen geldt een maximale verkoopprijs. Deze prijs wordt jaarlijks door de gemeente Amsterdam vastgesteld. Voor 2023 is dit € 355.000 v.o.n. Dit is inclusief de afkoopsom erfpacht. Deze woningen worden verkocht met de KoopStart regeling. KoopStart is een initatief van stichting Opmaat. Meer weten over KoopStart? Kijk op www.opmaat.nl/particulier/koopstart De overige woningen worden verkocht in de vrije sector koop. Geins wordt een duurzaam en groen gebouw van hoge kwaliteit. Een comfortabele woonomgeving waar je in harmonie woont met je buren. Een fijn thuis waar je lekker tot rust komt om echt ‘op te laden’. De gebouwen in de twee woonblokken, Geins I en Geins II, kennen een variatie van woonlagen, variërend van drie lagen voor de eengezienwoningen tot vijf lagen voor de tweelaagse stadswoningen en appartementen. Binnenin de twee woonblokken komen stallingsgarages, met ruimte voor (elektrische) auto’s, deelmobiliteit, fietsen en scooters. De stallingsgarages zijn niet zichtbaar vanaf het maaiveld, omdat deze mooi wordt omsloten door de woningen. Bovenop de stallingsgarages komen gemeenschappelijke binnentuinen. De gebouwen passen goed in de groene omgeving door de beplanting op de kopgevels en de natuurlijk ingerichte binnentuinen. Het ontwerp van de binnentuin wordt samen met toekomstige bewoners verder vormgegeven.
Wat is zelfbewoningsplicht?
Op basis van de erfpachtvoorwaarden van de gemeente Amsterdam is het niet toegestaan om de woning na oplevering te verhuren. Dit beleid van de gemeente is er op gericht om woningzoekende een koopwoning te kunnen bieden en te voorkomen dat woningen eigendom worden van speculanten of beleggers. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regels, voor meer informatie verwijzen we je naar de gemeente Amsterdam
Welke services worden geboden?
Geins is comfortabel wonen. Daar horen services bij die het wonen nog fijner maken. • Deelmobiliteit: Maak samen met je buren gebruik van autodelen. Je hoeft geen auto te bezitten om er wel gewoon in te kunnen rijden. Je wordt ontzorgd en draagt ook nog eens bij aan het verminderen van de druk op het milieu en de steden. Zo is er meer ruimte in jouw buurt voor mooie dingen. Met een gerust hart op pad! • Binnentuin: Ontmoet en ontspan in de gemeenschappelijke binnentuin. Wordt het een siertuin, sporttuin, moestuin of liever iets anders? Toekomstige bewoners kiezen gezamenlijk voor de invulling van de binnentuin. De perfecte plek om samen van te genieten. • Gemeenschappelijke ruimte: Droom jij van een gemeenschappelijke ruimte om te klussen of heb je behoefte aan een gezamenlijke ruimte voor gereedschap? Misschien wel een buurthuis? Ideaal, extra ruimte in het gebouw waar toekomstige bewoners en buren meedenken over de invulling ervan. • Fietsenberging: Je fiets parkeer je veilig en droog in de gemeenschappelijke fietsenberging in de parkeergarage. • Parkeren: De stallingsgarage ligt tussen de woonblokken met daarbovenop de binnentuinen. De garage biedt ruimte voor parkeren en elektrisch laden. De stallingsplaatsen voor auto’s en scooters zijn additioneel te koop. Er komen 81 plaatsen voor de auto (waarvan 5 voor deelauto’s) en 26 voor scooters. Misschien besluit je zelfs om je auto de deur uit te doen, want met hetzelfde gemak maak je gebruik van de deelauto’s.
Waar ligt ‘Geins’?
Welkom in Gein, een groene en rustige woonwijk in het stadsdeel Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost. Het nieuwbouwproject Geins wordt ontwikkeld aan het Vreeswijkpad in Gein, naast het nieuwe gebouw van alles-in-één-school De Knotwilg en het Johan Cruyff Court. Een prachtige locatie aan een groene zone met water, op wandelafstand van winkelcentrum Gein en metrohalte Gein. Het is de perfecte woonlocatie voor een ommetje door stadspark Gaasperplas en of natuurgebied Gaasperzoom. Op deze locatie stond een cluster met oude schoolgebouwen van De Knotwilg en Montessorischool. Deze oude gebouwen zijn gesloopt waarmee ruimte is vrijgekomen voor woningbouw.
Zijn er voorzieningen in de buurt?
In de omgeving van Geins is een gevarieerd aanbod voorzieningen. Voor je dagelijkse boodschappen wandel je naar winkelcentrum Gein, waar je terecht kunt bij winkels als de Jumbo, Primera en een divers aanbod lokale winkels. Verder vind je er Gezondheidscentrum Gein. Voor nét wat meer aanbod winkels fiets je in 3 minuten naar winkelcentrum Reigersbos. Ook de voorzieningen voor kinderen zijn goed met direct naast de locatie alles-in-één-school De Knotwilg met een basisschool en kinderopvang. Voor oudere kinderen is er een middelbare school. Voor een workout kun je terecht bij Sport en Fitnesscentrum Pleizier. Behoefte aan meer rust en groen? Rondom Geins vind je schitterend groen. Grote kans dat de Gaasperzoom je favoriete plek wordt voor een ontspannen wandeling. Je bent er zo!
Voor welke doelgroepen wordt Geins ontwikkeld?
Geins wordt een warme plek om te wonen, een buurt die openstaat voor iedereen. Hier kun je thuiskomen. Of je nu starter op de koopmarkt bent of met je gezin weer terug wilt keren naar Zuidoost. Een breed publiek voelt zich thuis in Geins, dankzij de grote variatie aan woningtypen. Van een twee- en driekamer appartement van circa 70 m2 , tweelaagse stadwoningen van 99 m², royale drie- en vierkamer appartement van circa 83- 99 m² of eengezinswoning van circa 138-149 m2, die ook geschikt is als meergeneratiewoning. Geins wordt speciaal ontwikkeld voor bewoners uit de buurt Gein, mensen die graag weer terug willen keren naar Zuidoost (remigranten) en voor bewoners die vanuit een sociale huurwoning in Gein willen doorstromen naar een (eerste) koopwoning. Deze doelgroepen krijgen straks meer kans om te kopen. In de toewijzing van de koopwoningen houden we daar rekening mee. Ook meedenken met de plannen loont! Belangstellenden die actief deelnemen aan de crowdsourcing enquêtes, participatie en co-creatie bijeenkomsten krijgen ook meer kans om te kopen.
Is het toegestaan het appartement door te verkopen nog voor de oplevering?
Nee, dit is niet toegestaan, in zeer schrijnende gevallen kan AM hier een uitzondering voor maken.

Vragen over de woningen in Geins

Hieronder vind je het antwoord op vragen over de woningen in Geins en hoe je er een kunt kopen.

Is er een buitenruimte?
Bewoners maken gezamenlijk gebruik van de gedeelde binnentuin. Daarnaast beschikken alle woningen over een eigen balkon, dakterras of tuin.
Kan ik kiezen voor een woonklaar?
Kun jij wel wat hulp gebruiken met je nieuwe interieur en heb je geen tijd om zelf te klussen? Bij Homestudios kunnen kopers optioneel kiezen voor woonklaar. Het grootste voordeel? De woning wordt woonklaar aan je opgeleverd. Je kunt direct na de oplevering verhuizen! Je kunt kiezen uit de voorbereidingen, gestoffeerd met vloer en wandafwerking en zelfs gemeubileerd.
Wat is het energielabel?
Geins wordt ontwikkeld met een hoog ambitieniveau. De duurzaamheid gaat veel verder dan de minimale eisen. Het energielabel is A++++, dit betekent dat het gebouw meer energie oplevert dan het verbruikt.
Kan ik de woning naar eigen wens aanpassen of indelen?
Heb jij belangstelling om te kopen? Toekomstige bewoners kunnen meedenken over de gewenste indeling van hun woning. Na aankoop van je woning kun je terecht bij de woonadviseurs van Homestudios. De woonadviseur helpt je bij het vertalen van jouw woonwensen in slimme keuzes uit alle beschikbare opties en meerwerk.
Wat is het prijsniveau?
In Geins komen koopwoningen in diverse prijsklassen: 66% van de koopwoningen is een sociale koopwoning, de overige woningen zijn vrije sector koopwoningen. Voor de sociale koopwoningen geldt een maximale verkoopprijs met KoopStart regeling. Deze prijs wordt jaarlijks door de gemeente Amsterdam vastgesteld. Voor 2023 is dit € 355.000 v.o.n. Dit is inclusief afkoopsom erfpacht. De woningen worden gerealiseerd op erfpachtgrond. Je hebt als koper de keuze om jaarlijkse canon te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen. Je hypotheekadviseur kan je hier meer over uitleggen.
Hoe verloopt de toewijzing?
Als de pre-sale en/of verkoop start geef je in je persoonlijke account je woningvoorkeuren door. Geins is voor iedereen, toch vinden wij als AM het belangrijk om bepaalde doelgroepen extra kans te geven in de toewijzing van de woningen. Let op de voorwaarden voor een geldige inschrijving: • Zorg ervoor dat je persoonsgegevens volledig en correct zijn ingevuld. De gegevens die je invult worden overgenomen in de verkoopcontracten; • Er is slechts één inschrijving per (toekomstig) huishouden toegestaan. Bij meerdere inschrijvingen worden beide inschrijvingen niet meegenomen in de toewijzing; • De inschrijvers worden ook de kopers in de koop-/aannemingsovereenkomst. Na sluiting van de inschrijving worden de bouwnummers toegewezen. De toewijzing vindt per bouwnummer plaats op basis van zoveel mogelijk de eerste voorkeur van de inschrijvers. Zijn er meerdere inschrijvers met een eerste voorkeur op één bouwnummer, dan wordt er geloot. Doelgroepen die extra kans maken op de toewijzing van een woning in Geins zijn bewoners uit de buurt Gein en stadsdeel Zuidoost, mensen die graag weer terug willen keren naar Zuidoost (remigranten) en bewoners van een sociale huurwoning in Gein. Ook meedenken met de plannen loont! Belangstellenden die actief deelnemen aan de crowdsourcing enquêtes, participatie en co-creatie bijeenkomsten krijgen ook meer kans om te kopen. Wanneer er een bouwnummer is waarvoor geen eerste voorkeuren zijn opgegeven, wordt gekeken naar tweede en daaropvolgende voorkeuren. Er wordt dezelfde wijze van toewijzing aangehouden en deze procedure wordt herhaald totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Bij de toewijzing wordt niet gekeken naar het moment (tijdstip) van inschrijving. Het maakt dus niet uit of je je inschrijft als de inschrijving net is geopend of dat je je inschrijft op het laatste moment net voordat de inschrijving sluit. We vinden het belangrijk dat je de tijd neemt voor het doornemen van de informatie die vanaf de start verkoop op de website wordt geplaatst. Dat helpt je om goed geïnformeerd de keuze te maken voor jouw favoriete bouwnummers.
Wie is de kopersbegeleider?
Heb jij een woning gekocht? De kopersbegeleider (of woonadviseur) van Homestudios is je vaste aanspreekpunt tijdens de bouw en adviseert je in het kiezen van opties en ander maatwerk. Zodra je een woning hebt gekocht word je door Homestudios uitgenodigd voor een gesprek. In het Homestudios experience center is alle kennis en inspiratie beschikbaar om van je huis een thuis te maken. Homestudios is er om toekomstige bewoners te informeren, inspireren en begeleiden onderweg naar een nieuw thuis. Een nieuwe woning kopen is een feest!
Wat gebeurt er als ik het appartement wil reserveren of kopen?
Besluit jij het appartement te reserveren of kopen? Je wordt door de makelaar uitgenodigd voor het tekenmoment van de reserverings- of koop-/aannemingsovereenkomst en overige contractstukken. Voorafgaand ontvang je alle documenten zodat je voorbereid het gesprek met de makelaar in kan gaan. Heb je vragen over de reserverings- koop-/aannemingsovereenkomst, technische omschrijving, verkooptekeningen, meer- en minderwerklijsten of de keukenspecificatie? De makelaars helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen!
Is er een berging?
Bewoners maken gezamenlijk gebruik van de gemeenschappelijke fietsenberging. Daarnaast beschikken de woningen over een eigen inpandige berging.
Hoeveel appartementen en woningtypen telt Geins?
Geins telt in totaal 134 woningen, waarvan circa 104 appartementen, circa 15 tweelaagse stadswoningen en 15 eengezinswoningen. Kies hier de woning die bij jou past!

Vragen over de financiering

Hieronder vind je alle vragen over je financiering

Waar moet ik op letten bij de geldigheid van mijn hypotheekofferte?
Bij nieuwbouw is het gebruikelijk dat er meerdere maanden verstrijken tussen de ondertekening van de koop-/aanneemovereenkomst en het transport bij de notaris. Daarom raden we je aan om een hypotheekofferte aan te vragen met een geldigheid van ten minste 12 maanden. Daarmee minimaliseer je de kans op bijkomende kosten voor verlenging van de hypotheekofferte.
Ik heb nog een woning te verkopen, kan ik dubbele lasten voorkomen?
Voor de bouwtermijn is het mogelijk om een overbruggingskrediet te nemen. Dan heb je geen dubbele maandlasten, maar wordt je nieuwe hypotheek iets hoger. Voor meer informatie verwijzen we je naar: www.bewustnieuwbouw.nl en je financieel adviseur.
Wat kost een hypotheekadvies?
De kosten voor hypotheekadvies lopen flink uiteen. Afhankelijk van de tussenpersoon, bank en huidige woonsituatie zullen de kosten tussen de € 1500,- en € 3.500,- zijn. Deze kosten en overige kosten voor je hypotheekaanvraag zijn fiscaal aftrekbaar.
Wat is bouwrente?
Bij nieuwbouw heb je te maken met verschillende rentes: bouwrente, uitstelrente, boeterente, hypotheekrente en depotrente. Voor meer informatie verwijzen we je naar: www.bewustnieuwbouw.nl
Kan ik meerwerk meefinancieren?
Je kunt meerwerk meefinancieren, mits de woning evenveel in waarde stijgt als het meerwerk kost. Je hypotheekadviseur kan hier meer over vertellen.
Hoe weet ik of ik een woning in Geins kan betalen?
Heb je interesse in een woning in Geins? Bereid je goed voor voordat de pre-sale en/of de verkoop start. Maak zo snel mogelijk een afspraak met een hypotheekadviseur. Voor Geins hebben wij contact met financieel adviseur de Kredieter. Zij zijn volledig op de hoogte van het project. Hun hypotheekadviseurs doen vrijblijvend en kosteloos een eerste financiële check. Je bent natuurlijk ook vrij om je eigen hypotheekadviseur te kiezen. Dan weet je of je de woning kunt betalen en wat de financiële consequenties zijn.
Zijn er kosten aftrekbaar voor de belasting?
In veel gevallen kun je een voorlopige teruggave krijgen van de rente die je betaalt voor je nieuwbouwwoning. Dat kan nu al, ook al woon je nog niet in je nieuwe woning. Kijk eens op deze site van de belastingdienst voor meer informatie.
Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?
Je hebt na het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst, 2 maanden de tijd om je financiering af te ronden. Mocht dit binnen die 2 maanden niet lukken, dan kun je een beroep doen op het artikel ‘ontbindende voorwaarden’ van je koop-/aannemingsovereenkomst.
Waar moet ik op letten bij de geldigheid van mijn bouwdepot?
Tijdens de bouwperiode betaal je vanuit je hypotheek de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer. We raden je aan rekening te houden met een langere doorlooptijd, van minimaal tweeëneenhalf jaar, met een mogelijkheid om deze te verlengen.
Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?
Ja, dat kan. Heb je hier vragen over? Neem contact op met je financieel adviseur.
Wanneer start ik met betalen?
Afhankelijk van het moment dat je een woning koop, start je pas bij het transport bij de notaris met betalen, tot die tijd heb je recht op uitstel van betaling. Vanaf de valutadatum ga je hierover rente betalen. Over het algemeen met de eerste termijn; de grond. Daarna volgen de facturen naarmate de bouw vordert. Bijvoorbeeld als de begane grond vloer gelegd is, of als het dak erop zit. Deze termijnen zijn verdeeld over de hele bouwperiode. Heb je hier vragen over? Neem contact op met je hypotheekadviseur.
Wat is uitstelrente?
Bij nieuwbouw heb je te maken met verschillende rentes: bouwrente, uitstelrente, boeterente, hypotheekrente en depotrente. Op de site van Bewust Nieuwbouw staat helder uitgelegd hoe het in elkaar zit. Voor meer informatie verwijzen we je naar: www.bewustnieuwbouw.nl
Kan ik meer financieren omdat de woning duurzaam is?
Ja, dat kan! Voor duurzame woningen is extra hypotheekruimte beschikbaar. Veel banken hebben daarnaast speciale groenhypotheken voor duurzame woningen. Je hypotheekadviseur kan hier meer over vertellen.
Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?
Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst heb je 2 maanden de tijd om je hypotheek rond te krijgen.

Vragen over duurzaamheid

Hieronder vind je het antwoord op vragen over duurzaamheid.

Komen er zonnepanelen op het gebouw?
Op de daken en gevels van Geins komen zonnepanelen.
Is er een gasaansluiting aanwezig?
In Geins is geen gasaansluiting aanwezig. De woningen worden gasvrij verwarmd.
Is er een duurzaam deelmobiliteitsconcept?
Met het deelmobiliteitsconcept van DEEL is autobezit niet meer nodig. Maak samen met je buren gemakkelijk gebruik van deelauto’s. Meer over dit deelmobiliteitsconcept lees je op: DEEL - Niet huren maar delen.
Komen er laadpalen voor elektrische auto’s?
Er komen parkeerplaatsen voor elektrische auto’s in de parkeergarage. Er worden voorbereidende voorzieningen aangelegd, zodat de overige parkeerplaatsen later ook op het laadnetwerk aangesloten kunnen worden.

Vragen over de koopovereenkomst

Hieronder vind je het antwoord op je vragen over de koopovereenkomst.

Wat zijn opschortende voorwaarden?
De koop-/aannemingsovereenkomst treedt in werking op het moment dat de opschortende voorwaarden zijn vervuld. Opschortende voorwaarden zijn o.a. het verkrijgen van een vergunning, de acceptatie van het project bij het SWK (de waarborgende instelling) en als circa 70% van de woningen van het project zijn verkocht.
Heb ik na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst nog bedenktijd?
Is de koop-/aannemingsovereenkomst door alle partijen digitaal ondertekend en ontvangen? Dan heb je een bedenktijd van 7 dagen.
Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?
Je ontvangt het garantiecertificaat nadat de koop-/aannemingsovereenkomst is getekend en in ieder geval voordat je naar de notaris gaat.
Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?
Aan een nieuwbouwproject zit altijd een vaste notaris gekoppeld. Je kunt er eventueel wel voor kiezen om de hypotheekakte bij een andere notaris te laten passeren. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk niet voordeliger is.
Wat is een optie op een bouwnummer?
Een optie is een periode dat een appartement exclusief voor een belangstellende is gereserveerd. De optie wordt toegekend na de toewijzingsprocedure. De toewijzingsprocedure volgt zodra de verkoop formeel gestart is en de inschrijvingsperiode gesloten is. Een optie is vrijblijvend. In deze optieperiode kun je al jouw vragen stellen aan de makelaar en word je in de gelegenheid gesteld het appartement te kopen.
Stel; jullie gaan failliet, wat dan?
Alle woningen van AM worden verkocht met een garantieregeling van SWK. Daarmee ben je ervan verzekerd dat je woning wordt afgebouwd en gebreken netjes worden verholpen. Met een garantieregeling loopt je dus geen onnodige risico’s. Ook heb je 10 jaar garantie op ernstige gebreken.