• Blog
  • 15 januari 2024
  • Geplaatst door TeamGeins

Suzanne Steggerda: "Ik hou van Gein"

‘Vanuit Weesp ben ik binnen een half uur in Gein’ zegt Suzanne Steggerda. ‘Of ik nu met de auto ga of op de fiets. Ik kan langs het riviertje het Gein fietsen en ervoor kiezen om langs de Gaasperplas te fietsen. Beide routes gaan door een groengebied, langs weilanden, boerderijen, water en bootjes. De omgeving is heel erg mooi.’

Aan het woord is Suzanne Steggerda. Ze is geboren en getogen in de Bijlmer en kwam via een aantal omzwervingen terecht in Weesp. ‘Ik ben kleuterjuf op basisschool ’t Gein. Ik ben dus elke dag in Gein en vind het er geweldig. Toch geef ik er de voorkeur aan om buiten Amsterdam Zuidoost te wonen. Zo creëer ik letterlijk en figuurlijk wat afstand tussen werk en privé.’

Gein

‘Ik hou van Gein,’ gaat Suzanne verder. ‘Door mijn werk ben ik er dagelijks. De sfeer is er goed en er worden leuke dingen georganiseerd. Koningsdag en Burendag gaan nooit ongezien voorbij. Verder is er in Gein een moestuin waar buurtbewoners gezamenlijk kunnen tuinieren en ook is er een bijentuin waar voor kinderen leuke activiteiten worden georganiseerd.’

De schoonouders van Suzanne wonen al veertig jaar in Gein. ‘Zij hebben het er ook erg naar hun zin,’ zegt Suzanne enthousiast. ‘Het is fijn om bij hen op bezoek te gaan. De kinderen kunnen er lekker buitenspelen. In de zomer is het heerlijk op het strandje aan de Gaasperplas en op regenachtige dagen is Ballorig een goed alternatief. Gein heeft haar bewoners veel te bieden. Niet alleen in Gein trouwens. Ook de omgeving van Gein is zeker de moeite waard.’

‘Neem Weesp bijvoorbeeld. Met haar grachten, bootjes, statige huizen en gezellige straatjes wordt Weesp ook wel Klein Amsterdam genoemd. Als de zon schijnt, heb ik het idee dat ik er op vakantie ben. Het is een heerlijke stad.’

Weesp

Weesp ligt ten zuidoosten van Amsterdam. Samen met de naburige kernen De Horn en Uitermeer telt Weesp ongeveer 21.000 inwoners. Weesp verkreeg in 1355 stadsrechten en werd in de 20e eeuw een forensenplaats voor Amsterdam. Sinds maart 2022 maakt Weesp deel uit van de gemeente Amsterdam. De afstand tussen Amsterdam en Weesp is ongeveer tien kilometer. ‘Weesp heeft heel veel te bieden,’ gaat Suzanne verder. ‘Ook voor de inwoners van Amsterdam Zuidoost. Het is heerlijk om er even op bezoek te gaan. We hebben een theater, een ijssalon en een aantal leuke authentieke winkeltjes. We hebben een haventje en veel leuke restaurants en cafeetjes. Weesp heeft een museum in het stadhuis, een tweetal forten en drie werkende molens. Ook heeft Weesp een grote kinderspeeltuin.’

‘Wil je nog meer weten?’ gaat Suzanne enthousiast verder. ‘We hebben een sporthal, een zwembad, een skatebaan en sportveldjes. Er zijn veel sportclubs waar je kunt dansen, basketballen, hockeyen en voetballen. Veel Zuidoosters komen hier sporten. Bovendien wordt er in Weesp veel georganiseerd. Zo hebben we het jaarlijks terugkerende ‘Sluis en Bruggenfeest’, het ‘Funky festival’ en ‘Concert aan de steiger.’ Ken je dat niet? Kom dat gezellig een keertje langs. Je bent van harte welkom!’

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien