Geins geluk(t)!

Gein, een authentieke wijk in Amsterdam waar buren elkaar nog kennen bij naam. Hierdoor heerst er een fijn gevoel van saamhorigheid. Deze levendige stadswijk biedt een mooie mix van groene omgevingen, goede voorzieningen en een warme sfeer waar je je meteen thuis voelt. 

De wijk biedt voldoende faciliteiten en voorzieningen die het dagelijks leven gemakkelijk en plezierig maken. Met diverse winkels, gezellige cafés en restaurants en uitstekende scholen is Gein een ideale plek voor gezinnen om te wonen en te leven. In 10 minuten rijd je op de snelwegen A2 en A9 en met de metro naast de deur sta je binnen 30 minuten op CS Amsterdam. Maar wat nog dichterbij is, is al het groen om de hoek. Rondom de nabijgelegen Gaasperplas kun je genieten van heerlijke wandelingen en ontspannen picknicks te midden van groen en water. Een verademing vergeleken met het hectische stadsleven.

Voor het eerst sinds de jaren 80 is er in de wijk weer ruimte voor nieuwbouw. Geins is een splinternieuw thuis voor jong tot ouder met 134 koopwoningen. De woningen zijn verdeeld over twee woonblokken en bewoners ontmoeten elkaar in de twee groene gemeenschappelijke binnentuinen die volop zon geniet. Daaronder ligt een stallingsgarage voor auto’s, scooters en fietsen. Alle appartementen, stadswoningen en eengezinswoningen beschikken ook nog over een eigen buitenruimte. Geins is voor singles, stellen, gezinnen en families en kunnen kiezen uit 4 woningtypen:

•    89 compacte twee- en driekamerappartementen van circa 70 m²
•    15 royale drie- en vierkamerappartementen van circa 83 m² en 99 m²
•    15 tweelaagse stadswoningen van circa 99 m² 
•    15 eengezinswoningen met mogelijk tot meergeneratiewoningen van circa 138 m² en 149 m²

Welk woningtype wordt jouw nieuwe thuis?

Bekijk het aanbod

 

Ecologisch en duurzaam wonen

De twee blokken zijn zeer duurzaam, zowel van gebruik van energie als in materialen en techniek. Voor de bewoners betekent dit een fijne leefomgeving. Dit komt o.a. door het warmte- en koude opslagsysteem. Via buizen onder de grond, zorgt dit systeem ervoor dat de gebouwen op een efficiënte manier tegelijkertijd verwarmd of gekoeld worden. Daarnaast liggen er zonnepanelen op de daken, in de gevels en balkons, waarvan er een aantal direct zijn verbonden aan de eigen woning. Voor alles geldt; goed voor het milieu en jouw portemonnee.

Buiten huis dragen zowel de geveltuinen en de binnentuinen, met insectvriendelijke pluk- en fruittuin, als de vijver aan de westkant bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving en biodiversiteit. De kopers beslissen mee aan de inrichting van deze geveltuinen en de binnentuinen. 

In de stallingsgarage zullen voor de bewoners en buurtbewoners van Geins elektrische deelmobiliteit beschikbaar zijn. Handig, want je deelt dan een auto of fiets met anderen. En dat heeft voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niks aan te schaffen. En je auto staat niet 90% van de tijd ongebruikt in de garage. Deze deelmobiliteit zal continue worden afgestemd op de behoefte van de bewoners en buurtbewoners, in samenwerking met de bewoners. 

 

KoopStart maakt een eigen woning bereikbaar

Nu goedkoper instappen en later afrekenen. Dat is de gedachte achter de KoopStart. Met KoopStart kun je in Geins een appartement kopen voor een lagere prijs dan de marktwaarde en dat kan nou net het verschil maken tussen wel of niet aan bod komen op de koopwoningmarkt. 

Het werkt als volgt. Op 89 appartementen verleent AM een zogeheten ‘koperskorting’ op de marktwaarde. Hierdoor is een groot deel van de woningen meer bereikbaar voor starters op de woningmarkt. Zodra je de woning weer verkoopt of als je tussentijds wilt afrekenen, betaal je deze koperskorting, rekening houdend met de waardeontwikkeling, aan AM. Stijgt de waarde van de woning, dan betaal je ook een deel van de waardestijging. Daalt de waarde, dan wordt een deel van deze waardedaling in mindering gebracht op het te betalen bedrag. 

De verlaagde koopprijs heeft als voordeel dat je nu misschien net wél een hypotheek kunt afsluiten en tegelijkertijd profiteert van lagere maandlasten.

KoopStart is een initiatief van Stichting Opmaat.

Lees hier meer informatie over koopstart

 

 

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien