• Blog
  • 11 december 2023
  • Geplaatst door TeamGeins

Geins is, samen sterk met B-Strong2Gether

Ik heb altijd mensen om me heen die ik kan helpen. Dat is mijn levenspad. Mensen helpen, mensen omarmen, er voor mensen zijn. Via mijn stichting B-Strong2Gether kan ik iets voor mensen betekenen. Dat is mijn missie en mijn doel.

Suraya Sadhoe woont in Driemond maar is wekelijks te vinden in Amsterdam Zuidoost. ‘Ik wandel met mijn loopgroepen in Gein, Reigersbos en Nellestein. Ook wandelen we in de Bijlmer. Verder verzorg ik Seniorensport op verschillende locaties en organiseer ik de Avondvierdaagse van Amsterdam Zuidoost.’

Luisterend oor

Jarenlang worstelde Suraya met haar gezondheid. Ze had bekkeninstabiliteit, een hernia en een whiplash. ‘Ik had eigenlijk de hele dag pijn, werd daardoor ontslagen en kwam thuis te zitten. Ik solliciteerde heel veel maar niemand wilde me aannemen. Om mezelf in beweging te zetten, besloot ik een loopcursus te doen bij atletiekvereniging av Feniks in de Bijlmer. Onder begeleiding van een coach ging ik wekelijks wandelen en al snel merkte ik dat dat me goed deed.’

Toen alles tijdens corona stil kwam te liggen, bleef Suraya wandelen. ‘Ik plaatste foto’s op social media en mensen benaderden mij om mee te mogen lopen,’ zegt ze. ‘Ik vond dat prima. Al snel merkte ik dat ik veel voor deze mensen kon betekenen. Ik kon ze laten genieten van het prachtige Amsterdam Zuidoost. Ik kon ze heel veel mooie gebieden laten zien. Tijdens de wandelingen was ik een luisterend oor, een arm om iemands schouder en steuntje in de rug. Zo werd wandelen meer dan het lopen door een mooi gebied. Mensen kwamen praten en hun zorgen delen. Ze verkozen onze gezelligheid boven hun eigen eenzaamheid. Bovendien merkten we allemaal dat wandelen en bewegen onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid ten goede kwam.’

Voorbeeld

Op 5 maart 2021 zag Stichting B-Strong2gether het levenslicht. Suraya: ‘Door het wandelen voelde ik me steeds beter en fitter. Ik volgde de cursus Leider Sportieve Recreatie wat me de bevoegdheid gaf om les te geven. Ik meldde me aan bij een sportschool en volgde Zumba lessen. Ik voelde me sterker worden. Zowel fysiek als mentaal.’

Ondertussen heeft Suraya ook de opleiding tot begeleider van wandelgroepen gedaan. ‘Ik heb nu een diploma om mensen te begeleiden en daar ben ik trots op. Ik ben officieel wandelcoach. Binnenkort start ik met de opleiding ‘Kwetsbare ouderen, balans en valpreventie.’ Zo blijf ik mezelf ontwikkelen waarbij ik me vooral focus op senioren en kwetsbare groepen.’

Suraya merkt dat ze een voorbeeld is geworden voor anderen. ‘Ik ben heel positief ingesteld en geef mensen bewust maar ook onbewust de boodschap mee dat ook zij sterker kunnen worden. Zeker als we er samen op een ongedwongen manier voor gaan. Dat is ook de reden dat ik Stichting B-Strong2Gether heb opgericht. We doen het samen. We bewegen en zijn er voor elkaar. We kijken niet naar status of ziekte. We oordelen niet. We accepteren mensen zoals ze zijn.’

Terug naar Gein

Suraya woonde jarenlang in Gein. ‘Op mijn vijfentwintigste kwam ik vanuit Suriname naar Nederland. Ik ging bij familie in Gein wonen en vond het er heerlijk. De rust, het groen, het gevoel van veiligheid en de kind vriendelijkheid vind ik fantastisch. Het winkelcentrum is toegankelijk en het openbaar vervoer is goed geregeld. Je kunt in Gein heerlijk wandelen en de fietsroutes zijn er mooi.’

Toen ze op zichzelf ging wonen kwam Suraya via Amsterdam Zuid en de Amsterdamse Poort in Driemond terecht. ‘Daar is het leven ook goed maar het liefst kom ik terug naar Amsterdam Zuidoost,’ zegt ze. ‘Ik hou van het stadsdeel en in het bijzonder van Gein. Wie weet vind ik met ons gezin ooit nog een stekje in mijn geliefde Zuidoost.’ Suraya lacht. ‘Je weet het,’ zegt ze. ‘Ik ben positief en geef nooit op. Dat is iets wat ik iedereen toewens'.

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien