Nieuws

Hieronder lees je het laatste nieuws over Geins. Zeker weten dat je geen bericht mist? Meld je dan aan als geïnteresseerde van dit project.

Nieuws & Blogs

Nieuws
Wegens succes verlengd: een goede nachtrust, dat is Geins Geluk!
12 april 2024
Lees meer
Nieuws
Video: welkom in Geins
28 maart 2024
Lees meer
Nieuws
Een fijne buurt voor iedereen

Sport, kunst en cultuur verruimt je wereld en is goed voor je algehele ontwikkeling’ Elvira d’Agrella

 

8 maart 2024
Lees meer
Nieuws
Resto Vanharte

‘Door met elkaar te eten, breng je mensen met elkaar in contact. Dat is wat we doen met onze sociale buurttafels. Mensen ontmoeten elkaar en eten samen in plaats van alleen.’

7 maart 2024
Lees meer
Nieuws
Unieke kans, kom kijken bij Geins!

Zaterdag 6 april is de NVM Open Huizen Dag. Bijzonder aan deze Open Huizen Dag is dat je ook het nieuwbouwproject Geins kunt bezoeken! 

We nodigen je graag uit om langs te komen en de plek te ontdekken waar Geins Geluk tot leven komt.

4 maart 2024
Lees meer
Nieuws
Een goede nachtrust, dat is Geins geluk

Speciaal voor kopers in een vitaal beroep* loopt tot 15 maart een mooie actie. 

29 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Heesterveld Creative Community, een begrip in Zuidoost

Stichting Heesterveld Creative Community in Bijlmer Centrum is een begrip in Amsterdam Zuidoost. Het is een levendige culturele broedplaats in de meest kleurrijke buurt van het stadsdeel. Het hele gebied straalt creativiteit uit.

25 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Vragen over KoopStart? Kom naar de informatieavond

Heb je vragen over de KoopStart regeling? Kom naar de informatieavond op 1 februari.

22 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Suzanne Steggerda: "Ik hou van Gein"

‘Vanuit Weesp ben ik binnen een half uur in Gein’ zegt Suzanne Steggerda. ‘Of ik nu met de auto ga of op de fiets. Ik kan langs het riviertje het Gein fietsen en ervoor kiezen om langs de Gaasperplas te fietsen. Beide routes gaan door een groengebied, langs weilanden, boerderijen, water en bootjes. De omgeving is heel erg mooi.’

15 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Geins is, senioren aan de bal
10 januari 2024
Lees meer
Nieuws
Geins is, lekker op de fiets

Fiets je mee?

Amsterdam Zuidoost heeft veel fietsroutes. Veel van deze fietsroutes gaan door tunnels. De gemeente heeft in samenwerking met bewoners, bedrijven, scholen en studenten de tunnels opgeknapt. Dit maakt de buurt niet alleen mooier. Het verhoogt ook het gevoel van plezierig wonen en veiligheid in de wijk. Bovendien nodigt het uit om meer naar buiten te gaan en de fiets te pakken.

18 december 2023
Lees meer
Nieuws
Energiezuinig wonen wordt beloond
14 december 2023
Lees meer
Nieuws
Geins is, samen sterk met B-Strong2Gether

Ik heb altijd mensen om me heen die ik kan helpen. Dat is mijn levenspad. Mensen helpen, mensen omarmen, er voor mensen zijn. Via mijn stichting B-Strong2Gether kan ik iets voor mensen betekenen. Dat is mijn missie en mijn doel.

Suraya Sadhoe woont in Driemond maar is wekelijks te vinden in Amsterdam Zuidoost. ‘Ik wandel met mijn loopgroepen in Gein, Reigersbos en Nellestein. Ook wandelen we in de Bijlmer. Verder verzorg ik Seniorensport op verschillende locaties en organiseer ik de Avondvierdaagse van Amsterdam Zuidoost.’

11 december 2023
Lees meer
Nieuws
Geins is, genieten van het buitenleven

Om te genieten van het buitenleven hoef je Amsterdam Zuidoost niet uit. Aan de zuidoostelijke grens van het stadsdeel ligt recreatiegebied het Gaasperpark met het watergebied de Gaasperplas.

30 oktober 2023
Lees meer
Nieuws
Geins lacht je toe tijdens de Meet & Greet op 18 oktober

Heb je interesse in een woning in Geins? Wil je meer weten over je opties? Of eens kijken wie je buren worden? Kom naar de Meet & Greet!

16 oktober 2023
Lees meer
Nieuws
Geins is, de natuur dicht bij huis

Wist je dat natuurvereniging De Ruige Hof zich op loopafstand van Geins bevindt?

15 oktober 2023
Lees meer
Nieuws
Erfpacht in Geins, het effect op je maandlasten

In Geins wordt door de gemeente Amsterdam erfpacht toegepast. Mark Picavet , financieel adviseur bij de Kredieter legt uit wat de erfpacht betekent voor je maandlasten..

11 oktober 2023
Lees meer
Nieuws
Verkoop start 13 oktober. Hoe gaat de inschrijving in zijn werk?

De verkoop van Geins start op 13 oktober. Hieronder lees je hoe dat werkt.

10 oktober 2023
Lees meer
Nieuws
Hoe zorgt KoopStart voor betaalbare woningen?

De taxateur bepaalt de uiteindelijke marktwaarde van de woning. Door aan dát bedrag een koperskorting te verbinden, kan een projectontwikkelaar betaalbare starterswoningen op de markt brengen.’

6 oktober 2023
Lees meer
Nieuws
Meet & Greet donderdag 27 juli a.s. 18:00 - 20:00 uur

Meet & Greet

Op donderdag 27 juli a.s. organiseren we een Meet & Greet in het buurthuis van Gein op loopafstand van de projectlocatie. Je kunt deze avond in gesprek gaan met het verkoopteAM en financieel adviseur van Geins. Eventuele vragen die je hebt beantwoorden we je graag.

24 juli 2023
Lees meer
Nieuws
Financiële verklaring geeft voorrang bij toewijzing woning Geins

Bij Geins is één van de toewijzingscriteria voor een woning een financiële check door een financieel adviseur. Als je geen financiering nodig hebt, is een financiële- of bankverklaring waar dit uit blijkt voldoende. Wanneer je je bij de start van de voorverkoop inschrijft op een bouwnummer, voeg je je financiële check of bankverklaring toe.

19 juli 2023
Lees meer
Nieuws
Gein is in beweging

‘Sport en bewegen is belangrijk. Het is goed voor lichaam en geest. Het kan eenzaamheid verminderen en nieuwe vriendschappen doen ontstaan. Sport houdt je fit en vitaal. Het verbindt en verbroedert. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.’ 

27 oktober 2022
Lees meer
Nieuws
Woningplattegronden co-creatie – resultaten enquête

STUDIO1106 werkt samen met buurtbewoners en toekomstige bewoners van Geins. Naast participatie- en co-creatiebijeenkomsten worden regelmatig crowdsourcing enquêtes uitgestuurd naar belangstellenden en buurtbewoners. Zo heeft STUDIO1106 belangstellenden gevraagd naar hun mening over de concept woningplattegronden van de 4 woningtypes in Geins. Bekijk je liever eerst de woningtypes, voordat je de resultaten leest van de enquête leest?

16 september 2022
Lees meer
Nieuws
Heerlijk wandelen in Reigersbos

Reigersbos, is zeker de moeite waard. Je kunt er lekker wandelen door de prachtige natuur en rustige straatjes. Reigersbos ligt tegen Gein aan. Het is er goed vertoeven. Ga je mee?

20 juli 2022
Lees meer
Nieuws
IKC Knotwilg: een baken in de wijk

‘We zijn vooral een gezellige school. Een aantal teamleden werkt hier al vanaf het allereerste begin, zo’n veertig jaar geleden. We krijgen regelmatig bezoek van oud-leerlingen en ook stagiaires komen graag bij ons terug voor een vaste baan in het onderwijs. We hebben een warm team, waarin iedereen zich opgenomen voelt en dat stralen we ook uit.’

20 juli 2022
Lees meer
Nieuws
Wandelroute Gein op zijn mooist

Gein is prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen door de afwisselende buurten, de groene Gaasperzoom en langs de uitgestrekte weilanden. Ga je mee?

18 mei 2022
Lees meer
Nieuws
Co-creatie voor Geins; meedenken met het ontwerpproces

Veel mensen dromen ervan om mee te denken met een ontwikkelaar en een architect. Dat bleek uit het grote aantal aanmeldingen voor de co-creatiebijeenkomst in Gein. Op dinsdagavond 19 april organiseerde STUDIO1106 deze avond speciaal voor mensen die belangstelling hebben voor een woning in het project Geins. 

Tijdens de co-creatiebijeenkomst mochten de deelnemers meedenken met de architect en de ontwikkelaar. Welke plattegrond en indeling sprak hen het meest aan? En welke invulling zou er moeten worden gegeven aan de gemeenschappelijke ruimten? Belangrijke zaken waarover de belangstellenden hun mening mochten geven. 

11 mei 2022
Lees meer
Nieuws
Welk woningtype is jouw favoriet?

Welkom in Geins! Geins is een splinternieuw thuis voor jong tot ouder met 135 koopwoningen. Ideaal bereikbaar en groen gelegen in de buurt Gein, in Amsterdam Zuidoost. De woningen zijn verdeeld over twee woonblokken, met daarbinnen een stallingsgarage voor auto’s en fietsen en twee groene binnentuinen. Blok 1, de kleinste van de twee, is gelegen naast het Johan Cruijff Court. Blok 2 ligt naast de plek waar nu nog de Montessori school staat. 

28 april 2022
Lees meer
Nieuws
Participatiebijeenkomst buurtbewoners Geins

7 maart heeft de eerste participatiebijeenkomst voor het project Geins in Amsterdam Zuidoost plaatsgevonden. De opkomst was overweldigend. De avond heeft heel veel informatie opgeleverd. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste uitkomsten van de participatie.

23 maart 2022
Lees meer
Nieuws
‘Noem me maar de Straatmeid van Zuidoost’

Jenny van Dalen is gids, stadsveteraan, eigenaar Bijlmer Tours en samensteller van het Bijlmer Kookboek. Ook is deze duizendpoot lid van de Ouderen Advies Raad en betrokken bij Solvito, een project om woningen voor senioren te realiseren. Ze is raadslid geweest en oprichter van het Buurt Resto Van Harte. Maar bovenal is Jenny van Dalen bewoonster van Gein, waar ze al zo’n vijfentwintig jaar woont.

21 maart 2022
Lees meer
Nieuws
‘Gein is fijn’

‘Gein is relaxt en Gein is chill. In Gein ontmoet je alle soorten mensen. Hier woont de advocaat naast de rapper en de academicus naast de kunstenaar. Dat is het mooie aan Gein. Gein is heel divers. Gein is fijn.’ Aan het woord is Claire Wielzen. Ze woont al vijftien jaar in Gein en vindt het er prima vertoeven. ‘Je hebt hier een soort van dorpsgevoel,’ zegt ze. ‘Ik ken heel veel mensen en soms heb ik het idee dat iedereen mij kent. Niet dat ik met iedereen praat hoor,’ lacht ze, ‘maar er is herkenbaarheid. En dat is fijn.’ 

18 maart 2022
Lees meer
Nieuws
Word jij onze communitymanager?

GEZOCHT IN AMSTERDAM ZUIDOOST | Voor ons nieuwbouwproject GEINS zoeken we een community manager die binding heeft met Zuidoost en de buurt Gein. Is tekstschrijven jouw sterke punt, heb je ervaring met online en social media, maar ben je ook sociaal en leg je gemakkelijk contacten en ben je op de hoogte wat zich in de buurt Gein afspeelt? Maak onderdeel van ons marketingteam schuif aan en maak ’t Geins!

16 februari 2022
Lees meer
Nieuws
Gein; de groene woonbuurt van Amsterdam Zuidoost

Naast het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Knotwilg komt Geins. Gelegen aan Vreeswijkpad, middenin de wijk Gein in Amsterdam Zuidoost. Laten we een kijkje nemen op de locatie.

16 februari 2022
Lees meer

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien