Pagina

Klimaatadaptatie appartementen

Bij nieuwbouw bouwen we duurzaam en voor de toekomst. En daar valt ons klimaat ook onder. Bij de ontwikkelingen van onze wijken en nieuwbouwwoningen passen we daarom klimaatadaptie toe. Klimaatadaptatie is de mate waarin we de omgeving kunnen aanpassen aan klimaatverandering. Dit is nodig, omdat verandering van het klimaat zorgt voor een aantal problemen in de huidige samenleving. Harde regenbuien zorgen voor overstromingen, bebouwde omgevingen houden warmte vast en hittegolven zorgen voor uitdroging van de natuur.
infographic
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nu al ondervinden inwoners van grote steden het ‘stedelijke hitte-eiland effect’, of hittestress. Door verharde oppervlakten – zoals asfalt, beton en bebouwing- kan het in stedelijke gebieden tot wel 6 graden Celsius hoger zijn dan in onbebouwde gebieden. De oplopende warmte in steden heeft gevolgen voor de leefbaarheid en de gezondheid van de inwoners.

In de stad is weinig ruimte voor klimaatadaptatie (zoals weiland en grote rivieren). Toch kunnen wij bij onze binnenstedelijke nieuwbouwontwikkeling wel veel doen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van begroeide gevels, groene daken en beplanting in de tuin in plaats van bestrating. Beplanting zorgt voor het tegengaan van hittestress en zorgt voor een toename in biodiversiteit van dieren, zoals insecten. Daarnaast neemt groen ook beter water op dan stenen, waardoor minder snel wateroverlast en schade ontstaat.

We laten graag zien welke klimaatadaptieve maatregelen wij als AM meenemen in onze ontwikkelingen voor minder hittestress, regenbestendigheid en meer natuur. Maar we geven ook tips hoe je zelf met kleine of praktische maatregelen jouw tuin, balkon of (bergings)dak klimaatadaptief kan maken.

Bekijk hoe makkelijk het is om je balkon of (dak)terras klimaatadaptief te maken. Je helpt hier niet alleen het klimaat en de natuur mee, je hebt er zelf ook veel plezier en wooncomfort van!

Minder hittestress

  • 1. Kleed je balkon/terras aan met vaste planten in potten
  • 2. Maak een pergola met klimplanten
  • 3. Maak een gevelbegroeiing of geveltuintje

Meer regenbestendigheid

  • 4. Vang water op door een (mini) regenton/raindrop
  • 5. Pas een houten vlonder toe

Meer natuur

  • 6. Klimplanten zorgen voor plekken voor vogels
  • 7. Maak verticaal groen door een kruidenwand of hangende planten
  • 8. Maak dierverblijven zoals nestkastjes of een insectenhotel
  • 9. Laat je inspireren via pinterest voor een groen balkon of terras

70% verkocht en bouw gestart!

De bouw van Geins is gestart! Er zijn nog woningen te koop, maar het gaat hard. Bekijk dus snel het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien