• Blog
  • 25 januari 2024
  • Geplaatst door TeamGeins

Heesterveld Creative Community, een begrip in Zuidoost

Stichting Heesterveld Creative Community in Bijlmer Centrum is een begrip in Amsterdam Zuidoost. Het is een levendige culturele broedplaats in de meest kleurrijke buurt van het stadsdeel. Het hele gebied straalt creativiteit uit.

De community bestaat uit kunstenaars, artiesten en creatievelingen verspreid over diverse vakgebieden, in verschillende fases van hun carrière. Er is een gevarieerd aanbod van lezingen en workshops tot kunstexposities, concerten en full blown block parties voor zowel de community als voor de buurt eromheen. 

Om in Heesterveld te komen, pak je vanuit Geins de metro of de bus naar station Bullewijk. Wandelen en fietsen naar Heesterveld kan natuurlijk ook. Op weg naar de Amsterdamse Poort passeer je Heesterveld na een minuut of vijftien op de fiets. De Heesterveld Creative Community ligt vlak achter het pas aangelegde Brasapark en naast station Bullewijk.

Creatief talent

Stichting Heesterveld Creative Community is in 2012 opgericht om creativiteit, samenwerking en cultureel ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren. Beeldend- en grafische kunstenaars, producenten van verschillende muziekgenres, schrijvers, dichters, zangers en rappers leveren sindsdien een positieve bijdrage aan de buurt en aan de stad.

Door al het creatieve talent bruist Heesterveld. Er wordt van alles georganiseerd. Er is altijd wat te zien en te doen. Stichting Heesterveld Creative Community is overigens niet de enige bevlogen partij in de wijk. Ook Oma Ietje en Team Fyeet dragen bij aan de plezierige sfeer in de omgeving van de Creative Community. 


Plezierige sfeer

Oma Ietje is een opvallend leuk restaurantje aan de rand van Heesterveld Creative Community. Bij Oma Ietje staat de gemoedelijke sfeer en de vriendelijke bediening voorop. Oma Ietje is een warme thuishaven waar je altijd welkom bent. Bovendien is het eten er heerlijk. Heb je kinderen die niet lang stil kunnen zitten? Zij kunnen lekker spelen op de binnenplaats van de Creative Community die zich naast Oma Ietje bevindt. 

Er wordt veel gesport rondom de Heesterveld Creative Community. Er is een sportveldje tussen de flats Hakfort en Huigenbos, schuin tegenover de Creative Community. Daar wordt regelmatig gevoetbald. Ook is er een pleintje dat bekend staat onder de naam ‘Kraampje’. Hier kun je onder andere basketballen en volleyballen. Team Fyeet is er vaak aanwezig met sport, spel en kickboks.

Kunst, muziek, lekker eten en sport zijn belangrijke ingrediënten voor de goede sfeer en het bruisende karakter van de Heesterveld Creative Community en haar omgeving. Houd de agenda in de gaten en ga er vooral eens naar toe.

Creatieve Gemeenschap Heesterveld
Heesterveld 75
1102SB Amsterdam

 

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien