• Blog
  • 24 januari 2024
  • Geplaatst door TeamGeins

De Amsterdamse Poort

Kun je in winkelcentrum Gein en Reigersbos terecht voor je dagelijkse boodschappen, de Amsterdamse Poort, een winkelcentrum op steenworpafstand van Gein, heeft net even een ander aanbod.

 

In de Amsterdamse Poort kun je terecht voor koopjes én designer items. Er is voor ieder wat wils. Er is een gevarieerd aanbod van winkels als C&A, H&M, Mediamarkt, Decathlon, Ici Paris en Holland and Barrett. Ook zijn er diverse horecagelegenheden en kleinere toko’s. 

De Amsterdamse Poort is goed bereikbaar vanuit Geins, wandelend, op de fiets, met de metro en met de bus. Als je op station Bijlmer Arena aankomt, zie je de Johan Cruijff ArenA, Pathé Arena, Ziggo Dome en Afas Live. Veel voetbal- en muziekfans, filmliefhebbers en evenementbezoekers kennen de Amsterdamse Poort al.

Als je met de bus arriveert bij het Anton de Komplein en de Amsterdamse Poort binnenloopt, zie je het Bijlmerparktheater en het Bijlmersportcentrum liggen. Zij grenzen aan het Nelson Mandelapark.  Fietsers die vanuit Geins richting de Amsterdamse Poort fietsen, kunnen verschillende routes kiezen. Zowel via bijvoorbeeld de Gaasperplas en het Nelson Mandelapark als via het UMC/AMC en de Ikea komen zij in de Amsterdamse Poort. 

Vernieuwing

Ook op het gebied van onderwijs kun je terecht in de omgeving van de Amsterdamse Poort. In het Cumuluspark dat aan de Amsterdamse Poort grenst, zit het MBO-college van het ROC van Amsterdam. De Hogeschool van Amsterdam zit aan de Fraijlemaborg bij het Bijlmerstation. Op vijf minuten fietsen zit de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer, één van de drie middelbare scholen die Amsterdam Zuidoost kent. In het Zandkasteel aan het Bijlmerplein is de Internationale school gevestigd.

De Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost. De winkels krijgen een andere indeling, een mooiere uitstraling en er komt meer groen. Het wordt nog meer een levendige mix met ruimte voor lokaal ondernemerschap met restaurants, sport, kunst en cultuur, een nieuwe Shopperhal, ruimtes voor kleinschalige evenementen zoals workshops, muziekoptredens en food-gerelateerde festiviteiten. 

En dat allemaal op nog geen steenworp afstand van Geins. Breng er binnenkort vooral een bezoekje aan. Amsterdam Zuidoost leeft. 

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien