• Blog
  • 10 januari 2024
  • Geplaatst door TeamGeins

Geins is, senioren aan de bal

‘Het liefst zou ik in Gein Walking Basketball opzetten,’ zegt Gilbert Williams enthousiast. ‘Walking Basketball is een goede manier om te bewegen. Je traint je hele lichaam en je werkt aan je conditie en reactievermogen. Bovendien is het leuk, gezellig en goed voor de teamspirit.’

Gilbert Williams is één van de drijvende krachten achter Seniorensport in Amsterdam Zuidoost. Met een groep enthousiaste trainers zette hij zich in de afgelopen jaren in om senioren in beweging te brengen en te houden. Dat deed hij zowel in het buurthuis van Gein als op verschillende andere locaties in de Gaasperdam en de Bijlmer.

‘In Gein waren de senioren heel enthousiast,’ lacht Gilbert. ‘Er waren een aantal dames en heren die ook graag wilden basketballen. Walking Basketball is voor hen ideaal. De sport kent dezelfde regels als het reguliere basketbal. Je mag tijdens het dribbelen alleen niet rennen. Vandaar de naam Walking Basketball ofwel Wandel Basketbal.

Gein

Gilbert Willems is een gedreven sportman. ‘Ik sport al zolang ik me kan herinneren,’ zegt hij. ‘Ik deed onder andere aan atletiek en tafeltennis maar mijn passie lag bij voetbal.’ De jonge Williams was heel talentvol. Met het jeugdelftal van Suriname speelde hij op de 1ste Koninkrijkspelen van 1966 Nederland en de Nederlandse Antillen eruit. ‘We speelden tegen profs maar waren zelf geen profs,’ vervolgt hij niet zonder trots. ‘En we werden kampioen.

In 1975 verruilde Gilbert Suriname voor Nederland. Als elektrotechnisch tekenaar ging hij aan de slag in Utrecht. Toen hij als elektrotechnisch tekenaar een opdracht kreeg bij de politie in Amsterdam verhuisde hij naar Amsterdam Oost. De liefde van zijn leven bracht hem uiteindelijk naar Gein waar ze nu alweer dertig jaar wonen.

‘Ik vind het heerlijk in Gein,’ glimlacht Gilbert. ‘Mildred en ik wonen hier goed. We genieten van de rust en de ruimte. We willen hier niet meer weg. De buren zijn vriendelijk en de meeste mensen wonen hier ook al heel lang. We kennen elkaar, maken graag een babbeltje en we zijn hier ook echt in elkaar geïnteresseerd.

Walking Basketball

In zijn vrije tijd is Gilbert Williams altijd blijven sporten. Hij behaalde zijn KNVB-diploma Oefenmeester 3 en werd voetbaltrainer. Eerst in Utrecht en later in Amsterdam. Toen hij tijdens een vakantie in Suriname het team van zijn neefje naar de overwinning coachte, werd hij gespot door Harry Supheert, de toenmalig manager Sportstimulering van Amsterdam Zuidoost. Ook Harry was op vakantie in Suriname.

De twee spraken af in Nederland waarna ze zich gezamenlijk gingen inzetten voor de opstart van Walking Football in Amsterdam Zuidoost. Dat werd een succes. Gilbert slaagde met vlag en wimpel voor zijn examen Leider Sportieve Recreatie 3, specialisatie Senioren. Oud-voetballers wisten hem te vinden en samen met andere senioren startte Gilbert Williams in 2015 Walking Football onder de vlag van Voetbalvereniging Zuidoost United: Zuidoost United Walking Football Oldstars.

Na Zuidoost United startte Gilbert Williams Walking Football in Duivendrecht en ook dat werd een succes. ‘Senioren aan de bal,’ zegt Gilbert lachend. ‘En nu is het de beurt aan basketbal. Het zou mooi zijn als we binnenkort Walking Basketball kunnen opstarten in één van de gymzalen van Gein. Ik nodig alle senioren uit om zich aan te melden. Dat kan via gilbertw8@gmail.com. Hou voor een update vooral ook de website in de gaten van www.zuidoostbeweegt.nl ‘ ‘Als je jong bent is het vanzelfsprekend dat je gaat sporten,’ zegt Gilbert Williams. ‘Maar ook als je wat ouder wordt, is het belangrijk dat je niet stil blijft zitten. Sporten houdt je gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Meld je dus vooral aan.’

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien