• Blog
  • 14 december 2023
  • Geplaatst door TeamGeins

Energiezuinig wonen wordt beloond

Goed nieuws voor zowel het milieu als uw portemonnee: energiezuinig wonen wordt financieel beloond! Dat staat in de wijzigingsregeling hypothecair krediet 2024, waarin de leennormen voor het aankomende jaar zijn vastgelegd. De hoogte van het energielabel gaat bepalen of u voor de aankoop van een woning meer mag lenen – bovenop je maximale hypotheek. De Kredieter legt uit hoe dat precies zit.

Het energielabel en jouw hypotheek

Een woning met een goede energieprestatie draagt niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar zorgt er ook voor dat je maandelijks een stuk minder aan energiekosten betaalt. Daarom bieden sommige geldverstrekkers nu al een lagere hypotheekrente bij woningen met een hoog energielabel. Je houdt onderaan de streep immers meer geld over om de hypotheeklasten te kunnen betalen; het risico voor de bank is daardoor kleiner.

De afgelopen jaren is het energielabel door de toenemende energieprijzen steeds relevanter geworden. Vanaf 2024 kijkt een geldverstrekker bij het berekenen van jouw maximale hypotheek daarom niet meer alleen naar je inkomen en maandlasten, maar ook naar de energieprestatie van de woning die je op het oog hebt. En koop je een woning met een hoog energielabel? Dan kun je vanaf volgend jaar bovenop jouw hypotheek meer lenen.

In Geins hebben alle woningen minimaal een energielabel A+++. Je kunt dus volgend jaar een stuk meer lenen. Zo kunt je dit jaar nog de koop- en aanneemovereenkomst tekenen maar wel van de voordelen van volgend jaar genieten!

Bij de Kredieter krijg je bovendien € 300,- korting op je hypotheekadvies als je een woning in Geins koopt!

Financieel advies

Om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke financiële situatie en de impact van de erfpachtcanon op jouw leencapaciteit raden we je aan om je goed voor te laten lichten. Bij De Kredieter staat een team van financieel adviseurs voor je klaar om je verder te helpen. Dus neem vooral contact met hen op. 

De Kredieter
Telefoon: 020 - 575 33 20
E-mail: info@kredieter.nl
https://www.kredieter.nl/

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien