• Blog
  • 30 oktober 2023
  • Geplaatst door TeamGeins

Geins is, genieten van het buitenleven

Om te genieten van het buitenleven hoef je Amsterdam Zuidoost niet uit. Aan de zuidoostelijke grens van het stadsdeel ligt recreatiegebied het Gaasperpark met het watergebied de Gaasperplas.

Het Gaasperpark begint waar metrolijn 53 eindigt. Even verderop ligt de Gaasperplas. Langs de verharde en onverharde wandel- en fietspaden liggen de mooiste verrassende plekjes. Ook kun je er zwemmen, surfen, kanoën en zeilen. In de zomer bezoeken veel inwoners van Zuidoost de Gaasperplas maar ook in de lente, de herfst en de winter weet Zuidoost de plas te vinden.

In recreatiegebied het Gaasperpark is een jachthaventje, een indoor speeltuin en een trainingscircuitje. Aan zowel de noord- als aan de zuidoever bevinden zich meerdere ligweides en strandjes. Ondanks de populariteit van het gebied kun je er prima je rust vinden. Is het niet in of op de plas dan is het wel in het omliggende Recreatiegebied.

Gaasperplas

De Gaasperplas is een kunstmatige recreatieplas van 72 hectare aan de zuidrand van Amsterdam Zuidoost. De plas is ontstaan door zandwinning ten behoeve van de bouw van Gaasperdam eind jaren ’60. Het water is op sommige plaatsen vijfendertig meter diep en wordt omgeven door Recreatiegebied Gaasperpark dat 166 hectare omvat.

De zuidoever van de Gaasperplas grenst aan woongebied Gein. Vanuit Geins ben je wandelend binnen vijftien minuten aan de plas. Aan de noordoever van de Gaasperplas ligt de flatwijk Nellestein. Hier bevindt zich metro- en busstation Gaasperplas wat het gebied goed bereikbaar maakt. Ook met de auto en de fiets is de Gaasperplas goed te bereiken. Parkeerplaatsen zijn er voldoende.

Toekomst

In maart 2021 is het Toekomstplan voor de Gaasperplas vastgesteld. In het plan staan diverse onderwerpen die bewoners en bezoekers belangrijk vinden voor het park. Zo worden in de nabije toekomst de wandel- en fietspaden vernieuwd en wordt de bewegwijzering verbeterd. Ook zijn er gesprekken over de mogelijkheden voor het bouwen van horeca in het gebied. Verder komen er meer sporttoestellen in het park, worden er twee nieuwe zwemplekken gecreëerd en komt er een speelbos voor de kleine klimmers. Naar verwachting starten de werkzaamheden met betrekking tot de vernieuwing van het Gaasperpark in 2024.

Nuttige adressen

Aan de Gaasperplas is het goed vertoeven. Informatie over activiteiten rondom de plas vind je,onder andere, via de volgende links:

Drakenboot team Concrete dragons: https://www.concretedragons.nl/
Zeilvereniging Gaasperplas: https://www.zvgaasperplas.nl/
Windsurf-sup-en Zwemvereniging Gaasperplas: https://wszgaasperplas.nl/
Kanovereniging Gaasperplas: https://kvgaasperplas.nl/

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien