• Blog
  • 18 mei 2022
  • Geplaatst door TeamGeins

Wandelroute Gein op zijn mooist

Gein is prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen door de afwisselende buurten, de groene Gaasperzoom en langs de uitgestrekte weilanden. Ga je mee?

ROUTE GEIN OP ZIJN MOOIST

Basisschool de Regenboog is een mooi startpunt van een wandeling die ongeveer een uur duurt. Om er te komen wandel je vanuit Geins naar Winkelcentrum Gein. Voor de Jumbo sla je rechtsaf en ga je onder de metro door. Als je over Wisseloord rechtdoor loopt, zie je de school met het houten hek al staan.

Startpunt Basisschool de Regenboog aan de Woudrichemstraat, is één van de vijf basisscholen in Gein. De Regenboog is een Montessorischool. Naast de Regenboog liggen Openbare Basisschool De Ster en de Dumontschool voor speciaal onderwijs. Neem vooral eens de tijd om hier een kijkje te nemen. Het is een gezellig geheel van spelende en lerende kinderen.

Vanuit de Regenboog wandel je naar het noorden, richting de Stoutenburggracht. Op de Stoutenburggracht sla je rechtsaf. Loop vervolgens helemaal rechtdoor. Je komt dan in de Gaasperzoom, in de volksmond ook wel ‘het natuurgebied’ of kortweg het ‘Paardenpad’ genoemd.

In de Gaasperzoom grazen het hele jaar door koeien, de Gasconnes. Prachtige dieren, goed voor mooie foto’s, maar houdt wel 25 meter afstand, zeker als ze jongen hebben. Ga rechtsaf op de Ruwelswal en geniet van de Gaasperzoom. Het hele jaar door is het er heerlijk wandelen.

Ga aan het einde van de Ruwelswal rechtsaf. Loop langs de weilanden en geniet van het mooie uitzicht op Abcoude. In de verte loopt het spoor dat Amsterdam met Utrecht verbindt. Daarachter zie je de kerktorentjes van het prachtige dorp Abcoude, dat in de provincie Utrecht ligt.

Sla net na de fitnes apparatuur achter het basket- en voetbalveld rechtsaf op het `Jan Schaeferpad, de politicus die bekend werd om zijn betaalbare Schaefer woningen. Ook werd hij bekend door zijn gevleugelde uitspraken ‘In gelul kan je niet wonen’ en ‘Is dit beleid of is erover nagedacht?’

Sla linksaf, zodat je op het Wethouder Abrahamspad terecht komt. Aan je rechterhand ligt een tennisveld en een voetbalkooi. Ook staat er een tafeltennistafel. Vooral bij mooi weer, is het er gezellig druk. Aan het einde van het Wethouder Abrahamspad, sla je rechtsaf en loop je terug naar Basisschool de Regenboog.

Makkelijk navigeren met de route op je telefoon?
ROUTE GEIN OP ZIJN MOOIST

Veel plezier met de wandeling door Gein!


Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien