• Blog
  • 28 april 2022
  • Geplaatst door TeamGeins

Welk woningtype is jouw favoriet?

Welkom in Geins! Geins is een splinternieuw thuis voor jong tot ouder met 135 koopwoningen. Ideaal bereikbaar en groen gelegen in de buurt Gein, in Amsterdam Zuidoost. De woningen zijn verdeeld over twee woonblokken, met daarbinnen een stallingsgarage voor auto’s en fietsen en twee groene binnentuinen. Blok 1, de kleinste van de twee, is gelegen naast het Johan Cruijff Court. Blok 2 ligt naast de plek waar nu nog de Montessori school staat. 

vogelvlucht woningen

Geins is voor singles, stellen, gezinnen, vrienden en families. Je kunt kiezen uit vier verschillende woningtypen, van compacte driekamerappartementen van circa 70m2 tot herenhuizen en meergeneratiewoningen van maar liefst circa 150m2. Alle appartementen en woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Bewoners ontmoeten elkaar in de groene binnentuinen. Er zijn vier woningtypen in Geins; (1) Compacte driekamerappartementen, (2) Royale drie- en vierkamerappartementen, (3) Tweelaagse stadswoningen en (4) Grondgebonden herenhuizen en meergeneratiewoningen. Welk woningtype is jouw favoriet?

 

1. Driekamerappartementen compact

De driekamerappartementen compact van 70m2 zijn er in verschillende varianten en beschikken over een eigen buitenruimte. Dit woningtype heeft een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer, separaat toilet en bergruimte. Dit type vind je in beide woonblokken op verschillende verdiepingen en zijn beschikbaar in diverse indelingsvarianten. Dit type is een sociale koopwoning, in totaal zijn er maar liefst 90 appartementen van dit type. Deze sociale koopwoningen hebben een maximale verkoopprijs die jaarlijks door de gemeente Amsterdam wordt vastgesteld op basis van de inkomensontwikkeling en leencapaciteit van huishoudens met een middeninkomen. Voor 2023 staat het bedrag op € 355.000 v.o.n. Dit is inclusief de afkoopsom erfpacht. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor jaarlijkse canon.

Driekamerappartementen compac

2. Drie- en vierkamerappartementen royaal

De drie- en vierkamerappartementen royaal van circa 88 m2 tot circa 100m2 zijn perfect als je op zoek bent naar een ‘maatje meer’. De leefruimten in royaal zijn net wat groter dan in het compacte woningtype. Naast de woonkamer met open keuken zijn er twee of drie (slaap)kamers, badkamer, separaat toilet en bergruimte. Dit type vind je in beide woonblokken op verschillende verdiepingen en zijn beschikbaar in diverse indelingsvarianten.

Drie- en vierkamerappartementen royaal

3. Tweelaagse stadswoningen

De tweelaagse stadswoningen, ook wel maisonnettes, zijn gelegen op de begane grond en eerste verdieping van beide woonblokken. Geniet van daglicht en ruimte met maar liefst circa 100m2 woonoppervlakte. Via de begane grond kom je binnen in de ontvangsthal met separaat toilet. Kopers van dit type woning kunnen kiezen voor een grote woonkeuken op de begane grond en woonkamer op de 1e verdieping, of andersom. Op de 1e verdieping zijn twee of drie slaapkamers, badkamer en de woonkamer of keuken met toegang tot het ruime dakterras dat grenst aan de binnentuin.

Stadswoning 1

Stadswoning 2

Stadswoning 3

4. Herenhuizen en meergeneratiewoningen

Aan de waterzijde van Geins komen de herenhuizen en meergeneratiewoningen. Deze grondgebonden woningen zijn groot, je kunt kiezen uit woningen van circa 135 m2 in woonblok 1 met een groot dakterras op de 1e verdieping en woningen van circa 150m2 in woonblok 2 met een tuin op de begane grond. Beide varianten bieden ruimte tot het realiseren van maar liefst 5 (!) slaapkamers. Er zijn verschillende indelingsvarianten denkbaar. Wil je hier met meerdere generaties wonen? Dan realiseer je een studio voor bijvoorbeeld je ouders op bijvoorbeeld de begane grond. Zelf woon je met je gezin op de eerste en tweede verdieping. Het kan natuurlijk ook andersom, door het realiseren van een studio met tweede badkamer en pantry op de 2e verdieping.

Herenhuizen en meergeneratiewoningen 1

Herenhuizen en meergeneratiewoningen 4

Herenhuizen en meergeneratiewoningen 5

De getoonde plattegronden zijn indicatief en worden nog verder uitgewerkt door STUDIO1106. Belangstellenden denken mee met STUDIO1106 over de indelingsvarianten en plattegronden middels co-creatiebijeenkomsten en crowdsourcing enquêtes. 

Blog door Marieke van Soest - Verkoopmanager STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien