• Blog
  • 16 februari 2022
  • Geplaatst door TeamGeins

Gein; de groene woonbuurt van Amsterdam Zuidoost

Naast het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Knotwilg komt Geins. Gelegen aan Vreeswijkpad, middenin de wijk Gein in Amsterdam Zuidoost. Laten we een kijkje nemen op de locatie.

Geschiedenis van de plek

Op de plek waar straks de 135 koopwoningen van Geins komen, stond een cluster met oude schoolgebouwen. Deze gebouwen waren van basisscholen de Knotwilg en Montesorrischool. Inmiddels zijn de oude gebouwen gesloopt en is ruimte vrijgekomen voor nieuwe gebouwen.

Basisschool De Knotwilg kreeg de primeur, en heeft op deze plek een gaaf, nieuw gebouw gekregen. Ook is er ruimte voor woningbouw met drie woonblokken. In twee woonblokken komen koopwoningen en in één woonblok huurwoningen. Nieuwbouwproject Geins bestaat uit de twee woonblokken voor koopwoningen, met een mix van appartementen en rijwoningen. Het woonblok met huurwoningen wordt door een woningcorporatie ontwikkeld.

Geins is groen genieten

Geins is het eerste project met nieuwbouwwoningen in de wijk Gein. De meeste woningen in de wijk dateren uit de jaren 80 van de vorige eeuw. In de wijk speelt groen een cruciale rol, met veel bomen, struiken, gras en water. Al dat groen is belangrijk! Want groen staat garant voor een aantrekkelijke woonomgeving.

Het nieuwbouwproject Geins wordt daarom groen en duurzaam ontworpen. De gebouwen krijgen zelfs een ‘groene jas’, met groene planten op de gevel. Toekomstige bewoners van Geins hebben straks echt het gevoel dat ze in het groen wonen.

De foto’s zijn gemaakt in de winter van 2022. Je ziet het plangebied en de groene omgeving. Op deze locatie komt Geins met 135 koopwoningen.

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien