• Blog
  • 23 oktober 2023
  • Geplaatst door TeamGeins

Ruimte en rust in De Hoge Dijk

Ten zuiden van Geins vind je rust en ruimte in recreatiegebied De Hoge Dijk. Het gebied ligt ten zuiden van Geins, ten oosten van de Ouderkerkerplas en ten noorden van Abcoude.

Het ligt op de provinciegrens van Utrecht maar behoort nog net bij de provincie Noord-Holland.

Binnen de Hoge Dijk liggen verschillende kanalen en meren. De oevers zijn door middel van bruggetjes aan elkaar verbonden. In de zomer wordt er veel gewandeld, gefietst en gezwommen. In de winter wanneer de meren soms helemaal bevroren zijn, wordt er veel geschaatst. Voor een hapje en een drankje kun je altijd terecht bij de brasserie van het nabijgelegen Golfcentrum De Hoge Dijk.

 

De Hoge Dijk

Recreatiegebied De Hoge Dijk heeft fiets-, ruiter- en wandelpaden. Ook zijn er enkele speciaal aangelegde ecologische tuinen waar je kunt genieten van de bijzondere vegetatie. Daarnaast zijn er speelweiden en is er een zwemgebied. De allerkleinsten kunnen spelen in ondiep water en voor jongeren zijn er speeltoestellen op een strandje aan de plas. Ook voor volwassenen is het goed vertoeven in recreatiegebied De Hoge Dijk.

De Hoge Dijk is in de eerste helft van de jaren tachtig aangelegd. De spoorlijn van Amsterdam naar Utrecht loopt er dwars doorheen evenals de Abcouderstraatweg die Amsterdam Zuidoost verbindt met Abcoude. Toch is het een geliefd gebied aan de rand van de stad. De inwoners van Amsterdam Zuidoost en omgeving komen er in alle jaargetijden voor de ruimte en de rust.

Wandelend en op de fiets is De Hoge Dijk goed te bereiken. In zuidelijke richting ligt het op nog geen vijf kilometer vanaf Geins. Met het openbaar vervoer en met de auto ligt de Hoge Dijk halverwege je route naar Abcoude.

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien