• Blog
  • 3 oktober 2023
  • Geplaatst door TeamGeins

Kinderboerderij 't Brinkie

Kinderboerderij ’t Brinkie is al vijfendertig jaar een ontmoetingsplek voor jong en oud. Op het terrein zijn allerlei boerderijdieren waaronder geiten, paarden, koeien, varkens, ezels en kippen.

Ook zijn er konijnen, cavia’s en andere kleine knagers.

 

Op kinderboerderij ‘t Brinkie kunnen kinderen dieren aaien en lekker spelen in de speeltuin terwijl hun ouders, verzorgers, oma’s en opa’s gezellig rondstruinen in de kringloopwinkel. Er is een winkeltje voor koffie, thee, limonade en een kleine snack. Op een centrale ruimte staan picknicktafels waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

 

De kinderboerderij heeft ook een educatieve ruimte. Hier kan jong en oud van alles leren over de dieren, hun welzijn en verzorging. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals knuffeluurtjes, knutselen en voorlezen. Scholen, kindercentra en buurtorganisaties zijn hier dan ook regelmatig te vinden. Op vrijdagmiddag mogen kinderen meehelpen met het voeren van de dieren.

 

Vrijwilligers
Kinderboerderij ’t Brinkie wordt onderhouden door vrijwilligers en beroepskrachten. Zij zetten zich al jaren enthousiast in voor het welzijn van de dieren en het onderhoud van het terrein. Ook zijn zij betrokken bij de rommelmarkten en online veilingen die regelmatig worden georganiseerd.

De toegang tot de kinderboerderij is gratis. Voor €5,- per jaar kun je ook lid worden van de kinderboerderij. Je draagt dan bij aan het voortbestaan van de kinderboerderij en ontvangt de Brinkie kalender. Heb je tijd over dan kun je je ook aanmelden als vrijwilliger. Er is altijd plek voor technisch handige mensen.  Mensen met een hart voor dieren zijn meer dan welkom om te helpen met het verzorgen van de dieren.

 

Loopafstand
Kinderboerderij ’t Brinkie ligt op loopafstand van Geins. Wandelend door het groene Gein en Reigersbos ben je er binnen vijftien minuten. Langs de kinderboerderij loopt ook een fietspad dat Geins direct met de kinderboerderij verbindt.

Kinderboerderij ’t Brinkie

Locatie:

Meerkerkdreef 27
1106GZ Amsterdam

 

Openingstijden:
Maandag: 13.00-16.30
Woensdag-Zaterdag: 10.00-12.00 en 13.00-16.30
Zondag: 13.00-16.00


Contactgegevens:
kiboebrinkie1@gmail.com
020-6965346

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien