• Blog
  • 3 oktober 2023
  • Geplaatst door TeamGeins

Buurthuis Gein

Buurthuis Gein ligt aan de rand van Winkelcentrum Gein midden in de woonwijk. Het buurthuis is van maandag tot en met vrijdag open en biedt activiteiten voor jong en oud.

Je kunt er iedere ochtend ontbijten voor €2,- en staat er tussen de middag een lunch voor je klaar. Ook deze kost €2,-.

In het Buurthuis is altijd iets te doen. Zo is er op maandag en donderdag een ouder- en kind inloop. Ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar zijn van harte welkom om langs te komen. Het is een fijne manier voor ouders om met elkaar in contact te komen en om informatie uit te wisselen terwijl hun kinderen lekker spelen.

Na schooltijd is er op de dinsdag en donderdagmiddag huiswerkbegeleiding voor kinderen van de basisschool. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen jongeren in de leeftijd van 12-23 jaar komen chillen. Voor deze leeftijdsgroep worden er regelmatig workshops aangeboden.
 

Volwassenen zijn natuurlijk ook van harte welkom in Buurthuis Gein. Op de donderdagochtend is er een workshop aquarellen, tussen de middag wordt voedselkringloop koken georganiseerd en voor 60+ers is er op de donderdagmiddag gymnastiek.

Aanbod
Tijdens de schoolvakanties wordt er altijd extra geprogrammeerd in Buurthuis Gein. Het programma wordt grotendeels verzorgd door Swazoom (onlangs samengegaan met Venzo). Deze brede welzijnsorganisatie is in 2004 opgericht. Swazoom richt zich op vrije tijdsaanbod voor kinderen, jongeren, hun ouders en andere bewoners. Het vergroten van ontwikkelkansen van kinderen in Amsterdam dragen zij hoog in het vaandel.

 

Amsterdam Zuidoost kent zes buurthuizen, die qua programmering nauw aan elkaar zijn verbonden. De buurthuizen zijn gesitueerd in Holendrecht, Kraaiennest (Bonte Kraai), Ganzenhoef (No Limit), Venserpolder (Anansi) en Florijn (Kwakoe). Het stadsdeel kent daarnaast meerdere buurtkamers waaronder Buurtsalon ’t Spinnewiel, het Boeninhuis (beide in Venserpolder), Casa Jepie Makandra (Holendrecht) en Ala Kondre (Kortvoort).

 

Je bent meer dan welkom om een bezoekje te brengen aan de buurthuizen en de buurtkamers in je stadsdeel. Informatie hierover is te vinden op:

http://www.casajepiemakandra.nl/

http://www.buurthuizenzuidoost.nl

https://swazoomwelzijn.nl/

https://www.buurtsalonzuidoost.nl/

https://ala-kondre.nl/

 

Tekst en beeld door Ellen Jansen - Content Creator STUDIO1106

 

Deel
Gekopieerd!

Breaking news: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Geins staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien