Welkom in Geins!

Geins is een splinternieuw thuis voor jong tot ouder met 135 koopwoningen. Ideaal bereikbaar en groen gelegen in de buurt Gein, aan het Vreeswijkpad in Amsterdam Zuidoost. De woningen zijn verdeeld over twee woonblokken, met daarbinnen een stallingsgarage voor auto’s en fietsen en twee groene binnentuinen. Geins is voor singles, stellen, gezinnen, vrienden en families.

Je kunt kiezen uit vier verschillende woningtypen, van compacte driekamerappartementen van circa 70m2 tot herenhuizen en meergeneratiewoningen van maar liefst circa 150m2. Alle appartementen en woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Bewoners ontmoeten elkaar in de groene binnentuinen. Er zijn vier woningtypen in Geins; (1) Compacte driekamerappartementen, (2) Royale drie- en vierkamerappartementen, (3) Tweelaagse stadswoningen en (4) Grondgebonden herenhuizen en meergeneratiewoningen. Welk woningtype is jouw favoriet?

Bekijk de woningtypen

 

Door en voor de buurt!

Gebiedsontwikkelaar AM is door de gemeente Amsterdam en een burgerjury geselecteerd om de woningen aan het Vreeswijkpad te ontwikkelen. Alle betrokken partijen, zoals de ontwikkelaar, architect, landschapsarchitect en woonadviseur, werken samen in ontwerpteam STUDIO1106. STUDIO1106 geeft de ontwikkeling en leefomgeving graag verder vorm samen met toekomstige bewoners en omwonenden.

Buurtbewoners hebben met de gemeente Amsterdam meegedacht over de plannen van het Vreeswijkpad. Deze plannen zijn vastgelegd in het stedenbouwkundig plan en het definitieve kavelpaspoort. Dus de richtlijnen, bijvoorbeeld over de hoogte van de gebouwen en de hoeveelheid parkeerplaatsen, liggen nu vast.

 

 

STUDIO1106 heeft als doel dat de koopwoningen aan Vreeswijkpad in Amsterdam Zuidoost een plek worden waar iedereen welkom is. Waar mensen kunnen doorgroeien. Of je nu starter op de koopmarkt bent of met je gezin weer terug wilt keren naar Zuidoost.

Geins wordt speciaal ontwikkeld voor bewoners uit de buurt Gein, mensen die graag weer terug willen keren naar Zuidoost (remigranten) en voor mensen met een lokale binding. Deze doelgroepen krijgen straks meer kans om te kopen. In de toewijzing van de koopwoningen houden we daar rekening mee. In Geins wordt minimaal 66% van de woningen verkocht in het sociale koopsegment*.

*De sociale koopwoningen hebben een maximale verkoopprijs. Jaarlijks wordt deze prijs in januari door de gemeente Amsterdam vastgesteld op basis van de inkomensontwikkeling en leencapaciteit van huishoudens met een middeninkomen. Voor 2022 staat het bedrag op € 324.000 v.o.n. Dit is inclusief de afkoopsom erfpacht.
 

Toekomstbesteding wonen

De nieuwe woonlocatie wordt een warme plek om te wonen, een buurt die openstaat voor iedereen. Nieuwbouw is dé mogelijkheid om een toekomstbestendige woonomgeving te creëren. Daarom ontwikkelen we comfortabele, duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst. Hier kun je straks thuiskomen in een groene oase! Met collectieve binnentuinen om te relaxen en elkaar te ontmoeten.

Thuiskomen. Waar je lekker tot rust komt om echt even ‘op te laden’.

 

 

Denk mee met STUDIO1106 en maak 't Geins!

STUDIO1106 wil graag samenwerken met buurtbewoners en toekomstige bewoners. Droom jij van je eigen koopwoning in Amsterdam-Zuidoost of denk je graag mee als buurtbewoner? Meld je dan aan op geins.nl en denk met ons mee! We vragen je de aankomende tijd om enkele enquêtes in te vullen en we vinden het heel fijn als je deel kan nemen aan verschillende bijeenkomsten.

Denk mee met STUDIO1106


Onze planning

Het duurt nog even voor de woningen worden gebouwd. Op dit moment wordt gewerkt aan de verdere uitwerking van de ontwerpen. Als het ontwerp definitief is kunnen we de omgevingsvergunning aanvragen, zodat het ontwerp ook daadwerkelijk gebouwd kan worden. Naar verwachting bieden wij de woningen nog voor de zomer van 2023 ter reservering aan. Dit houdt in dat je dan een woning kunt kiezen inclusief de door jouw gewenste indeling van deze woning! Daarnaast kun je meedenken over de vormgeving en inrichting van bijvoorbeeld de binnentuin. Vervolgens gaat het project naar verwachting na de zomer 2023 in verkoop, met voorrang voor mensen die een woning gereserveerd hebben. We verwachten begin 2024 te kunnen starten met de bouw. Circa twee jaar later kunnen de woningen worden bewoond.